WEST LONDON PROJECT

About This Project

This project was to design a comfortable apartment space in a beautiful location in West London.

The family that resides in this home wanted to demonstrate their individual styles and tastes with the final result being a soothing sense of calmness and relaxation. Our project scope was to find a balance with all the different design styles, therefore to create a harmonious and aesthetically pleasing interior design for them. We combined diverse and complementary items, which when put together created a balanced look. We choose a selection of green colour shades for the dining chairs, footstool, vases and fabric patterns to create a connection between the interior and exterior. The simply gorgeous honey oak blind fabric gave the residence control of light without losing the view of the garden and allowing an element of privacy.

The rustic elements displayed from the shelving unit were combined with bespoke rope handles and then an introduction of flora, by including beautiful rich green plants bringing our clients closer to a sense of nature and freedom within their home – Leaving them with a far-away thought that the property was actually within urban London. The modern designed corner sofa and crisp clear straight lines of the workable spacious kitchen maintained a modern flair in the open-plan space.

The bespoke natural wood slab dining table was complemented with a matching bench on the opposite side, with guests and residents treated to luxurious velvet green dining chairs – The mood here we will describe as cosy. The bespoke high-end designer wallpaper mural, made from two frames, to create a magnificent piece of artwork was a huge component for this project and complements all the decor. The wallpaper pattern is an invitation not only to discover the unexpected diversity of beauty in all of its forms but also creates a welcoming and atmospheric area to enjoy at any time of the day.

The open plan design encourages interaction and socialisation of all the family and guests, as they will enjoy and feel welcomed into this space. The skylights flood the area with natural light and give the impression of height, with the sky visible above – “The simple things in life like a clear blue sky can bring so much pleasure”.

The connection of all the items mentioned from this project creates an abundance of a delightful interior design combination – Giving a refreshing and revitalising atmosphere. We loved completing this project – And as for the end result – you can see for yourself.

Category
Interior Design and FF&E - Interior Architecture